Vastgoedontwikkeling

Op dit moment is er in Nederland een groot woningtekort. Hier zijn meerdere redenen voor; zo is er te weinig grond beschikbaar, de stikstof discussie, duurt het bouwproces soms jaren, is er een tekort aan bouwvakkers en rijzen daarnaast de prijzen voor bouwmaterialen de pan uit.

Modulaire tijdelijke woningen kunnen uitkomst bieden. Tijdelijke woningen kunnen op korte termijn de druk op de woningmarkt verlichten en, wanneer nodig, blijvend zorgen voor snel beschikbare woonruimte voor urgent woningzoekenden.

Modulaire Bouw

Schermafbeelding 2022-04-20 om 11.19.03

Modulair bouwen is een proces waarbij bouwcomponenten off-site in een fabriek worden gebouwd. Deze componenten worden op locatie geassembleerd tot één gebouw en voorzien van elektriciteit, leidingwerk en al het andere dat bij de specifieke constructie hoort. USC Nederland BV heeft huisvestingsconcepten ontwikkeld die een leven lang meegaan maar op de kortst mogelijke termijn kunnen worden ontwikkeld en opgeleverd.

Snelheid

Anders dan bij de traditionele bouw kan er tegelijk gebouwd worden aan de modules in de fabriek en zo nodig het grondwerk en de fundering p locatie. Modulaire bouw is niet of nauwelijks afhankelijk van externe factoren, zoals het weer, die invloed kunnen hebben op de bouwtijd. Daarnaast zijn er op locatie geen steigers benodigd en is de overlast voor de buurt minimaal.

Hoge kwaliteit

Doordat de modules in de fabriek worden gemaakt, is er veel meer kwaliteit toezicht mogelijk waardoor er en minder fouten gemaakt worden en een continue hoge kwaliteit gegarandeerd is.

Milieuvriendelijk

De modulaire bouwtechniek van USC is een zeer milieuvriendelijke bouwmethode. De CO2-uitstoot van modulaire gebouwen is lager dan de CO2-uitstoot van traditionele bouw. Daarnaast zijn de modules eenvoudig te demonteren en op andere locaties opnieuw in te zetten,.Mede hierdoor is modulaire bouw in de basis al circulair.

Alles is mogelijk!

Ons team staat klaar om te zorgen voor een strakke en zeer professionele uitvoering en daarbij te voldoen aan de vigerernde normen en regelgeving. Sterk project- en procesmanagement is geïntegreerd in ons werkproces.

Download brochure

Download de brochure

Verstuur download link naar: